Keukentips

Zalm in de oven met venkel

Makkelijk, goedkoop en …lekker

Stacks Image 125
Stacks Image 122
Stacks Image 119
Ingrediënten (voor 2-4 personen)

2 zalmfilets zonder vel (150 g ’t stuk)
2 middelgrote venkels
3 grote aardappelen, vastkokend
kwart liter visboullon (klaar of zelfgemaakt)
kruidenbuiltje (thym,laurier,dragon,bieslook)
koffielepel graanmosterd
2 soeplepels zure room
1 kruidenkaasje

Bereiden:
snij venkel in kleine stukjes en aardappelen in schijfjes van ong.halve cm.
kook de aardappelen en venkel gaar in gezouten water (of in de microgolfoven)
kook de venkelstelen even in de visbouillon samen met kruidenbuiltje
zeef bouillon en pocheer zalm kort in de bouillon
vuurvaste schotel inoliën, leg zalmfilets op laagje aardappelen en daar bovenop de venkelblokjes
meng onder de ingekookte bouillon de mosterd, dille, kruidenkaasje en zure room en laat inkoken tot een vloeiende saus
giet de saus over de vulling in de vuurvaste schotel en dek af met aluminiumpapier
zet gedurende 20 minuten in voorverwarmde oven op 175 °
warm opdienen met … flesje witte wijn (sauvignon blanc)

Zalm is erg gezond om regelmatig te eten, net als veel andere vissoorten. Zalm bevat redelijk veel vetten, maar dit zijn goede vetten. In zalm zitten veel omega 3 vetzuren. Deze zijn erg gezond voor mensen. Ze verkleinen o.a. de kans op hart- en vaatziekten, artritis (ontsteking van gewrichten) en depressies. Daarnaast zorgen ze voor een goede groei van het lichaam en zijn ze goed voor onze hersenen, zenuwen, huid en ogen.

Ook zorgen deze vetzuren voor een verlaging van het cholesterol-gehalte

Bron:www.ishetgezond.nl